Om - og hva skjer

Saltenkatten

anno 1985

Klubben ble stiftet 28. februar 1985, og ble godkjent på Norske Rasekattklubbers Riksforbund (NRR) generalforsamling samme år.

 

To av grunnleggerene var Eva Solbakk og Eva Schjetne. To andre viktige personer var Gunvor og Hans Eldorsen. Vi minnes det flotte ekteparet for sitt engasjement for klubben og kattene. I 1990 ble Eva Solbakk og Eva Schjetne utnevnt til æresmedlemmer, og i 1991 kunne vi også føye til Åge Johansen. Flere år senere, i 2008 ble Oddrun Jensen tatt inn som æresmedlem.

 

I 1985 hadde klubben en visning - som ble kalt «Katteutstilling», på Triangelheimen i Bodø. Det ble vist omlag 30 katter; hovedsakelig perser og norsk skogskatt, men også huskatten var representert. Dette var første gang det var stilt ut katter i Bodø.

 

I 1986 hadde vi hobbyutstilling i Aspåsen skole sin aula. Der ble det vist ca. 80 katter. Det kom katter helt fra Mo i Rana. Her var det større variasjon, og det var minst fem raser representert. Siden dette var vellykket, søkte vi om en internasjonal utstilling i 1988. Det ble vår første ordentlige utstilling, som gikk over to dager.

 

Siden den tid, har vi hatt en 2 dagers utstilling i Bodø, en 2 dagers utstilling på Fauske i 1991, og en delt utstilling over to dager på Rognan i 1992.

 

Deretter gikk det så en tid før klubben klarte å få arrangert en ny utstilling. Dette skjedde i Mørkvedhallen i Bodø den 23 mai 1998, og var klubbens 5. internasjonale utstilling. Det deltok 120 katter, både fra Norge og Sverige. Følgende raser var representert: Exotic, Perser, Hellig birma, Maine Coon, Norsk Skogskatt, Abyssiner, Britisk Korthår, Burmeser, Europeisk Korthår, Ocikatt, Russian Blue, Somali, Balineser, Orientaler, Siameser, og sist - men ikke minst; huskatt.

 

Det ble holdt utstilling i 2005 og 2006 på Samfunnet ved Høgskolen i Bodø, og i 2007 i Bodin leir. Juni 2008 gjennomførte Saltenkatten sin 13. og 14. internasjonale katteutstilling. Det har dessverre ikke vært noen utstilling etter 2008, men vi jobber optimistisk med saken.

 

Logoen ble laget av Lotte Strøm i 1989 - etter en ide av Åge Johansen. Logoen viser en katt som går fra venstre mot høyre med midtnattsol i bakgrunnen av Landegode. SALTEN-KATTEN i delt ord, og 1985 nederst i en oval ring.